Siirry sisältöön
Satakunnan Turvapalvelut Oy

Satakunnankadulla vihertää

Loka-marraskuun vaihteessa 247 Satakunnan Turvapalvelut Oy saa kahden viikon koeajoon kaasukäyttöisen VW Gaddyn. Autoa testataan sekä tehdasalue käytössä Kupariteollisuuspuistossa, että piirivartiointiyksikössä. Koeajon mahdollistaa Gasum Oy, joka toimittaa auton koeajettavaksi.

”Toimialueellamme on nyt parempi mahdollisuus kaasuauton käyttöön Neste Tiilimäen tankkauspisteen avauduttua kesällä. Haluamme tässä vaiheessa testata kaasuajoneuvoa tuotantokäytössä, sillä 2018 ajoneuvohankinnat ovat suunnittelussa. Vuonna 2018 on monelta autovalmistajalta tulossa uusia kaasukäyttöisiä, käyttötarkoitukseemme sopivia automalleja. Aikaisemmin kaasukäyttöisten autojen toimintasäde hieman askarrutti meitä. Nyt autoja on saatavilla isommalla kaasutankilla, joka riittää vuorokautiseen ajomääräämme. Nyt kaasuautolla voidaan oikeasti ajaa kokoaikaisesti ympäristöystävällisellä kaasulla. Autoissa on myös aina bensatankki varalla poikkeustilanteita varten, tämä ajatusmaailma sopii myös hyvin yhteen turvallisuusalan kanssa. Toivottavasti olemme jo ensi vuonna mukana Porin kaupungin tavoitteissa kaasuautojen käytön edistämisessä. Tulevaisuudessa houkuttelee ajatus vihreämmän autoilun lisäksi mahdollisuus tukea paikallisuutta ja tankata Porissa tuotettua polttoainetta autoihimme”, sanoo Hannu Tarkkio, 247 Satakunnan Turvapalvelut Oy.

”Kaasutalouden kasvu ja käyttö on tärkeää. Ensimmäinen kaasutaksi Porissa on jo otettu käyttöön ja kaupungille on tilattu omia kaasuautoja” toteaa Aino-Maija Luukkonen, Porin kaupunginjohtaja.

”Tavoitteena on, että Porissa on yli 500 kaasuautoa vuoteen 2020 mennessä. Hienointa olisi, jos ja kun saamme Luotsinmäelle tehtyä biokaasulaitoksen, jossa Porin omista jätöksistä saadaan tehtyä biokaasua ja sillä tankattua autoja”, sanoo Matti Luhtanen, Prizztechin kaasutalouden projektipäällikkö.

Pori on Hinku-kuntana sitoutunut tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä. Pori pyrkii vähentämään ilmastopäästöjä lisäämällä uusiutuvaa energian käyttöä ja parantamaan energiatehokkuutta. Paikallisia yrityksiä ja asukkaita kannustetaan myös ilmastotekoihin.

Gasum Oy toimittaa 247 Satakunnan Turvapalvelut Oy:lle VW Caddy Maxi pakettiauton koekäyttöön. Kaasuautomallisto laajentuu koko ajan, kaasuautoja löytyy jo nyt mm. seuraavilta maahantuojilta: Audi, VW, Skoda, Seat, Opel.
Paketti- / hyötyajoneuvoja toimittavat VW, sekä Iveco.
2018 vuodelle uusista kaasuautomalleista ovat ilmoittaneet VW, Seat ja Skoda.

Kaasuautot ovat ”kaksitoimisia”, niissä on sekä kaasu- että bensiinitankki.
Yhteiskäytöllä saadaan toimintasädettä aina jopa 1400 km saakka. Pääsääntöisesti kaasulla ajetaan noin 300 – 450 kilometriä ja bensiinillä suunnilleen sama määrä. Joissain malleissa on täysikokoinen bensiinitankki, jolloin bensiinillä pääsee jopa 800 – 900 kilometriä.

Kaasu toimii aina ensisijaisena polttoaineena ja kun se loppuu, auto vaihtaa automaattisesti bensiinisyöttöön. Kuljettaja ei huomaa sitä muusta kuin, että auto ilmoittaa käytössä olevan bensiinin kaasun sijaan.

Kaasuautojen talvikäytöstäkään ei tarvitse olla huolissaan. Jos on kova pakkanen, niin auto käynnistyy bensiinillä ja vaihtaa kaasuun, kun kone on saavuttanut oikean lämpötilan. Yleensä tällaista tapahtuu vain yli – 30°C pakkasissa.

Kaasuautoilu on turvallista, edullista sekä ympäristöä säästävää liikkumista!

Vieritä ylös