Siirry sisältöön
Satakunnan Turvapalvelut Oy

Hybriditurvallisuutta ympäristövastuullisesti

Turvallisuuspalvelut on palveluliiketoimintaa, jonka ympäristön kuormitus on lähtökohtaisesti melko vähäistä. Suurimmat ympäristökuormitustekijät syntyvät tuotantoajoneuvojen päästöistä.  247 Satakunnan Turvapalveluiden tuotantoajoneuvot ajavat vuosittain keskimäärin 240 tkm, sisältäen muun muassa noi 1500 hälytysajoa. On merkityksellistä miten nuo kilometrit ajetaan: voidaanko toimintaa järkeistää, ja miten toimimalla sovitamme toiminnan tehokkuuden ja ympäristön huomioimisen parhaimmin yhteen? Onneksi toiminnan tehokkuus ja ympäristön huomioiminen eivät ole toistensa vastakohtia. Tehokas toiminta tarkoittaa useimmiten myös ympäristövastuullisempaa toimintaa.

Toiminnan tehostaminen on menestyvälle yritykselle itsestäänselvyys. Mietittävää riittää siinä, millä ratkaisuilla toimintaa voidaan tehostaa niin, että toimimme samalla vastuullisesti asiakkaitamme ja ympäristöä kohtaan.

Perustekijöitä liikennepäästöjen vastuulliselle toiminnalle ovat muun muassa seuraavat asiat:

  • Autokanta: uusi autokanta on lähtökohtaisesti vähäpäästöisempää.
  • Huolletut, kunnossa olevat autot: toimivat, kuten ne on suunniteltu toimivan. Automme ovat huoltoleasing -sopimuksilla, ja aina auton valmistajan suositusten mukaan huolletut.
  • Taloudellinen ajotapa: ratin ja penkin välissä tapahtuu edelleenkin paljon ratkaisuja, joilla on vaikutusta ympäristöön.
  • Toiminnan suunnittelu: kustannustehokas toiminta on myös ympäristövastuullisempaa toimintaa.
  • Ajoneuvovalinnat käyttötarkoituksen mukaan.
  • Polttoainevalinnat: perinteisiin käyttövoimaratkaisuihin löytyy vihreitä vaihtoehtoja eli voit tehdä vastuullisempia ratkaisuja käymättä ensin autokaupassa.

247 Satakunnan Turvapalvelut on tehnyt vuodelle 2017 kolmen hybridiauton tilauksen. Ensimmäinen hybridi on jo tuotantokäytössä piirivartiointiyksikössä. Seuraavat autot saadaan tuotantokäyttöön elo- ja lokakuussa Kaanaan teollisuuspuiston sekä Kupariteollisuuspuiston teollisuusalueille.

Tavoitteena tulevaisuudessa on vähentää kokonaisajomäärää parantamalla ja lisäämällä teknisiä valvontaratkaisuja. Turvallisuuspalveluiden luonteeseen kuuluu, että palvelu/vartija on toisinaan saatava paikalle, nopeastikin. Vartijat palvelevat jatkossakin, yhtä luotettavasti kuin nytkin, mutta entistä vihreämmin.

Vieritä ylös